Groene groenten met bamboescheuten

De ingredienten

  • 150 gr. gewassen en grof gehakte spinazie
  • 3 tot 4 geschilde en in schuine stukjes gesneden groene asperges
  • 100 gr. bamboescheuten uit blik, uitgelekt en in plakjes gesneden
  • 2 -3 el olie
  • saus: 1 el zoete ketjap
  • saus: mespunt ve-tsin
  • saus: mespunt suiker
  • saus: 2 el water
  • saus: 1 el maïzena
  • saus: zout en witte peper uit de molen

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Vermeng eerst even de ingrediënten voor de saus.
  2. Verhit de olie in de wok en bak de stukjes asperge, al omscheppend 1 minuut.
  3. Doe er de goed uitgelekte spinazie en bamboescheuten bij en laat de spinazie slinken, maar niet bakken.
  4. Giet er de saus over, breng het al roerend aan de kook, zodat het een beetje kan indikken en laat afgedekt nog 2-3 minuten stoven.