Terug naar Recepten

Groene groenten met bamboescheuten

Groen Bijgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Groene groenten met bamboescheuten

Ingrediënten

 150 gr. gewassen en grof gehakte spinazie

 3 tot 4 geschilde en in schuine stukjes gesneden groene asperges

 100 gr. bamboescheuten uit blik, uitgelekt en in plakjes gesneden

 2 -3 el olie

 saus: 1 el zoete ketjap

 saus: mespunt ve-tsin

 saus: mespunt suiker

 saus: 2 el water

 saus: 1 el maïzena

 saus: zout en witte peper uit de molen

Bereiding

  • Vermeng eerst even de ingrediënten voor de saus.
  • Verhit de olie in de wok en bak de stukjes asperge, al omscheppend 1 minuut.
  • Doe er de goed uitgelekte spinazie en bamboescheuten bij en laat de spinazie slinken, maar niet bakken.
  • Giet er de saus over, breng het al roerend aan de kook, zodat het een beetje kan indikken en laat afgedekt nog 2-3 minuten stoven.