Groninger aspergetaart

De ingredienten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 500 gr. witte asperges
  • 3 eieren
  • 2 el grove Groninger mosterd
  • 1 doosje franse kruidenkaas
  • 1 bekertje creme fraiche of pakje verse roomkaas
  • peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Asperges schoonmaken, halveren en koken volgens basisrecept.
  3. Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en bekleed hiermee een kleine quichevorm of boterkoekvorm.
  4. Leg bovenop het deeg een velletje bakpapier. Bak het deeg ca. 5 minuten in de oven.
  5. Pureer de onderstukken van de asperges met een staaf mixer of keukenmachine.
  6. Eieren loskloppen. Mosterd, kaas, crème fraiche en aspergepuree erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
  7. Aspergepunten in een stervorm in de beklede schaal leggen.
  8. Kaas-eimengsel erover scheppen en gladstrijken.
  9. Taart in het midden van de oven gedurende 15 minuten gaar en goudbruin bakken.