
Ingrediënten
200 gr. beenham
250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vrieskast
1 kg asperges
50 gr. geraspte kaas
3 eieren
1/8 ltr. room
peper
fijngeknipte peterselie
fijngeknipte bieslook
Bereiding
- Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van 24 centimeter doorsnee.
- Prik hier en daar met een vork in de bodem.
- Verwarm de over op 220°C.
- Schil en kook de asperges en laat ze afkoelen.
- Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang.
- Bak de helft van de beenham in een koekenpan.
- Leg deze gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.
- Bestrooi dit met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham.
- Klop de eieren met de room, wat peper, peterselie en bieslook los.
- Giet dit over de asperges en bestrooi dit met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.
- Bak de taart op 220°C gedurende 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.