Hamrolletjes gevuld met asperges en pastinakensaus

De ingredienten

  • 1 kg. witteasperges
  • 1,5 kg. groene asperges
  • 4 plakken Ganda Ham
  • verse dille
  • saus: 100 gr. pastinaak
  • saus: 1,5 dl vis- of groentenbouillon
  • saus: 1 dl room
  • saus: 35 gr. koude boter
  • saus: peper, zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de asperges schoon en bereid ze beetgaar.
  2. Snijd de groene asperges in stukken van 6 cm met kop, de rest in stukjes van 4 cm en wat overblijft in kleine stukjes.
  3. Schil de pastinaak, snijd hem in stukjes en kook de pastinaak gaar in de bouillon.
  4. Pureer de massa met de staafmixer.
  5. Voeg de room toe en bind de saus door steeds een klontje boter toe te voegen.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Bekleed 4 metalen koksringen met de plakken ham.
  8. Zet de lange stukken groene asperge aan de buitenrand tegen de ring en vul de ring stevig op met de rest van de asperges.
  9. Laat de gevulde ringen nog een minuutje stomen (zet ze hiervoor op een rooster of op een omgekeerd bord in een pan met kokend water).
  10. Zet de aspergetorentjes midden op de borden, lepel de saus eromheen en garneer met takjes dille.