Terug naar Recepten

Hamrolletjes gevuld met asperges en pastinakensaus

Paars Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Hamrolletjes gevuld met asperges en pastinakensaus

Ingrediënten

 1 kg. witteasperges

 1,5 kg. groene asperges

 4 plakken Ganda Ham

 verse dille

 saus: 100 gr. pastinaak

 saus: 1,5 dl vis- of groentenbouillon

 saus: 1 dl room

 saus: 35 gr. koude boter

 saus: peper, zout

Bereiding

  • Maak de asperges schoon en bereid ze beetgaar.
  • Snijd de groene asperges in stukken van 6 cm met kop, de rest in stukjes van 4 cm en wat overblijft in kleine stukjes.
  • Schil de pastinaak, snijd hem in stukjes en kook de pastinaak gaar in de bouillon.
  • Pureer de massa met de staafmixer.
  • Voeg de room toe en bind de saus door steeds een klontje boter toe te voegen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bekleed 4 metalen koksringen met de plakken ham.
  • Zet de lange stukken groene asperge aan de buitenrand tegen de ring en vul de ring stevig op met de rest van de asperges.
  • Laat de gevulde ringen nog een minuutje stomen (zet ze hiervoor op een rooster of op een omgekeerd bord in een pan met kokend water).
  • Zet de aspergetorentjes midden op de borden, lepel de saus eromheen en garneer met takjes dille.