Terug naar Recepten

Heilbot (gepocheerd) met asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Heilbot (gepocheerd) met asperges

Ingrediënten

 800 gr. heilbot

 750 gr. asperge

 2,50 dl witte, droge wijn

 200 gr. (room-)boter

 6 takjes peterselie (vers)

 6 stuks peperkorrel

 5 gr. suiker

 2 el (blad-)selderij

 1 el (koffie-)room

 zout en peper

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Breng de wijn met 4 dl. water aan de kook. Voeg de peterseliestelen, takjes selderij en peperkorrels toe. Laat alles gedurende 10 minuten zachtjes trekken.
  • Snijd de asperges in stukjes van 3 á 4 centimeter en houd ze warm.
  • Pocheer de moten heilbot gedurende 10 min., schep ze uit het vocht en houd ze warm.
  • Zeef het vocht en kook het snel in tot er niet veel meer dan 3 eetlepels vocht zijn overgebleven.
  • Doe het in een klein pannetje en roer er de lauwwarme room door.
  • Verdeel de boter in 8 gelijke stukjes en klop deze stukje voor stukje door het vocht. Voeg pas een nieuw stukje boter toe wanneer het voorgaande geheel in de saus is opgenomen.
  • Voeg naar smaak wat zout, peper en suiker toe.
  • Leg de moten vis op een voorverwarmde schaal en schik de stukjes asperge erop en eromheen. Schenk de saus erover.