Hoenderfilet gevuld met spinazie

De ingredienten

  • 2 stuks hoenderfilets
  • 60 gr. spinazie
  • Eiwit
  • 80 gr. boter
  • 2 el. olijfolie
  • zout en peper (rode, zoete)
  • 10 stuks bospenen
  • 1 tl. suiker
  • 4 stuks geschilde groene asperges

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was en kook de spinazie en dompel direct in ijswater.
  2. Knijp de afgekoelde spinazie uit, breng op smaak met peper en zout en vermeng met iets eiwit.
  3. Plet de hoenderfilet tussen plastic en maak een inkeping.
  4. Vul de filet met spinazie en maak dicht met een cocktailprikker.
  5. Bak de hoenderfilets in boter goudbruin gaar.
  6. Schrap de worteltjes en kook ze in iets water met zout, klontje boter en suiker beetgaar.
  7. Schil de asperges, snijd ze in Chinese ruit en kook ze in water, zout en klontje boter.
  8. Vermeng de asperges met de worteltjes en rangschik ze op het bord.
  9. Trancheer de hoenderfilet en rangschik op de groenten.