Hollandse asperge cake van Mathijs Vrieze

De ingredienten

  • 500 a 600 gr Hollandse witte asperges
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml volle melk
  • 100 gr zachte roomboter
  • 5 eieren
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr ham
  • zeezout en grove peper

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges van de top naar de onderkant rondom. Snijd van de onderkant ca. 2 centimeter eraf.
  2. Breng de asperges aan de kook in afgepast water en een snufje zout.
  3. Zodra de asperges koken, laat ze dan 2 minuten garen en giet ze daarna af en laat afkoelen. Zo blijven ze beetgaar en behouden ze de meeste smaak.
  4. Klop de boter in de keukenmachine luchtig.
  5. Voeg de eieren al kloppend één voor één toe.
  6. Ook de melk en de gebrokkelde geitenkaas kan erbij en klop dit enkele minuten op de hoogste stand.
  7. Voeg 225 gram van het zelfrijzend bakmeel toe en klop enkele minuten goed totdat je een luchtig cakebeslag hebt.
  8. Snijd de asperges in kleine stukjes en dep ze droog in een schone theedoek.
  9. Meng de asperges met de in stukjes gesneden ham en meng hier 25 gram bakmeel doorheen. Dit voorkomt dat de asperges en stukjes ham naar de bodem zakken.
  10. Meng nu het cakebeslag met de asperges, ham en flink wat grof zeezout en peper door elkaar met een spatel.
  11. Bak de cake in een platte met bakpapier beklede brownie-vorm in de voorverwarmde oven op 180 graden in ca. 40 minuten. Lauwwarm serveren!