Hollandse asperges met bamboe en garnalen

De ingredienten

  • 300 tot 500 g geschilde asperges
  • 180 g gekookte bamboescheuten (toko)
  • 300 g garnalen
  • Geraspte schil van halve limoen
  • Mespunt gehakte gemberwortel
  • Mespunt sechuanpeper (toko)
  • 0,4 dl mirin (zoete rijstwijn)
  • 0,3 dl gevogeltefond
  • 2 el arachideolie
  • Zout

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. De asperges met water,zout en limoensap beetgaar koken.
  2. Laat de asperges uitlekken, dep ze droog met een schone doek en snijd ze in schuine stukjes.
  3. Maak de garnalen schoon.
  4. Snijd de bamboescheuten in kwarten.
  5. Roerbak de limoenschil en de gember.
  6. Voeg de asperges toe en roerbak deze ongeveer twee minuten mee.
  7. Voeg de garnalen en de bamboe toe en roerbak het geheel nog een paar minuten door.
  8. Bestrooi met wat zout en de sechuanpeper, giet de mirin en de fond erbij en draai het vuur laag. Laat het vocht indampen.