Terug naar Recepten

Hollandse asperges met oosters tintje

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Hollandse asperges met oosters tintje

Ingrediënten

 1 zakje Knorr saus voor asperges

 1 kg witte asperges

 200 g Serannoham

 150 g geraspte kaas (jong belegen)

 1/2 bosje verse bieslook

 4 el chilisaus (Go-tan)

 200 g jumbo garnalen

 twee teentjes knoflook

 versgemalen zwarte peper

 1 el becel vloeibaar

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Schil de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderzijde.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Doe de garnalen in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Maak de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg als laatste de chilisaus en de bieslook er aan toe.
  • Kook de asperges vervolgens 10 minuten in water met een klein beetje zout en giet ze daarna af.
  • Bak de garnalen even kort in olie met knoflook.
  • Wikkel de ham om de asperges (2 á 3 asperges per plakje ham) en leg ze in de met boter ingevette (glazen) ovenschaal.
  • Strooi er de garnalen met knoflook overheen.
  • Verdeel de saus over de schaal. Strooi er wat kaas over overheen en wat versgemalen zwarte peper.
  • Zet de aspergeschotel ca. 15-20 minuten in de oven.