Hollandse asperges met oosters tintje

De ingredienten

  • 1 zakje Knorr saus voor asperges
  • 1 kg witte asperges
  • 200 g Serannoham
  • 150 g geraspte kaas (jong belegen)
  • 1/2 bosje verse bieslook
  • 4 el chilisaus (Go-tan)
  • 200 g jumbo garnalen
  • twee teentjes knoflook
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el becel vloeibaar

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de bieslook fijn.
  3. Schil de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderzijde.
  4. Hak de knoflook fijn.
  5. Doe de garnalen in een vergiet en laat ze uitlekken.
  6. Maak de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg als laatste de chilisaus en de bieslook er aan toe.
  7. Kook de asperges vervolgens 10 minuten in water met een klein beetje zout en giet ze daarna af.
  8. Bak de garnalen even kort in olie met knoflook.
  9. Wikkel de ham om de asperges (2 á 3 asperges per plakje ham) en leg ze in de met boter ingevette (glazen) ovenschaal.
  10. Strooi er de garnalen met knoflook overheen.
  11. Verdeel de saus over de schaal. Strooi er wat kaas over overheen en wat versgemalen zwarte peper.
  12. Zet de aspergeschotel ca. 15-20 minuten in de oven.