Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges

De ingredienten

  • 120 gr. Hollandse garnalen
  • 1 kilo asperges (AA kwaliteit)
  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • boter
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Voor de mousselinesaus:
100 gr. boter
2 eidooiers
scheutje room
scheut oude geuzebier

Voor de bavarois:
1 pakje postelein
100 gr. culinaire room
4 gelatineblaadjes
100 gr. slagroom 40%

Bereiding

  1. Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout.
  2. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout.
  3. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room.
  4. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door.
  5. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor.
  6. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes.
  7. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.