Terug naar Recepten

Japanse asperges met noodles

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Japanse asperges met noodles

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 400 gr. noodles (of mie)

 300 gr. biefstuk

 100 gr. oesterzwammen

 6 kastanje champignons

 6 shii-take paddestoelen

 2 sjalotjes

 sesamolie

 1 el. japanse sojasaus

 1 bosje bieslook

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Snijd de asperges schuin in stukjes van ca. 1 cm.
  • Borstel de paddenstoelen schoon, ontdoe ze van de steeltjes en snijd ze in vieren.
  • Hak de sjalotjes en de bieslook fijn.
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  • Kook de noodles (of mie) gaar en houd warm.
  • Laat de olie zeer heet worden en bak de asperges gedurende 2 a 3 minuten.
  • Voeg hier de biefstukreepjes, de paddenstoelen en de sjalotjes toe en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.
  • Breng op smaak met sojasaus, peper en zout en serveer dit met de noodles.