Terug naar Recepten

Jonge tarbot met mechelse asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Jonge tarbot met mechelse asperges

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 1 kleine tarbot zonder vel

 50 gr. boter

 100 gr. sjalotten

 1 kg aardappelen

 1 glas witte wijn

 30 cl room

Bereiding

  • Neem de tarbotfilets, bestrooi ze met zout, peper en bloem.
  • Bak ze in boter, laat ze kleuren en zet ze dan in de oven.
  • Maak de asperges schoon en kook ze in gezouten water.
  • Laat ze uitlekken, voeg een nootje boter toe.
  • Schil en stoom de aardappelen.

Voor de saus:

  • Fruit de fijngesnipperde sjalotten in een klontje boter, voeg tijm en laurier toe.
  • Deglaceer met witte wijn en laat een beetje inkoken, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken.
  • Klop de saus op met de rest van de boter.
  • Breng volledig op smaak en dien op.