Kalfsgebraad met asperges

De ingredienten

  • 2 kg. groene asperges
  • 50 gr. boter
  • 8 sjalotten
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 800 gr. kalfsgebraad
  • 1 takje tijm
  • 20 cl. witte wijn
  • zout en versgemalen peper

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat het gebraad in een kookpan aanbraden en draai het regelmatig om.
  2. Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en leg ze in de kookpan.
  3. Bestrooi met peper en zout.
  4. Voeg de wijn, de gehakte peterselie, de takjes rozemarijn en de tijm toe.
  5. Laat 45 minuten braden met gesloten deksel.
  6. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept. Houd de punten apart.
  7. Snijd de stengels in stukken van 3 cm en voeg ze 5 minuutjes voor het einde van de kooktijd bij het gebraad. Warm de puntjes 1 minuutje op.
  8. Dien het gebraad op samen met de sjalotjes en de asperges en overgiet met de saus.