Terug naar Recepten

Kalfsgebraad met asperges

Groen Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Kalfsgebraad met asperges

Ingrediënten

 2 kg. groene asperges

 50 gr. boter

 8 sjalotten

 1 bosje peterselie

 1 teentje knoflook

 1 takje rozemarijn

 800 gr. kalfsgebraad

 1 takje tijm

 20 cl. witte wijn

 zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Laat het gebraad in een kookpan aanbraden en draai het regelmatig om.
  • Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en leg ze in de kookpan.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Voeg de wijn, de gehakte peterselie, de takjes rozemarijn en de tijm toe.
  • Laat 45 minuten braden met gesloten deksel.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept. Houd de punten apart.
  • Snijd de stengels in stukken van 3 cm en voeg ze 5 minuutjes voor het einde van de kooktijd bij het gebraad. Warm de puntjes 1 minuutje op.
  • Dien het gebraad op samen met de sjalotjes en de asperges en overgiet met de saus.