Ingrediënten
2 kg. groene asperges
50 gr. boter
8 sjalotten
1 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
800 gr. kalfsgebraad
1 takje tijm
20 cl. witte wijn
zout en versgemalen peper
Bereiding
- Laat het gebraad in een kookpan aanbraden en draai het regelmatig om.
- Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en leg ze in de kookpan.
- Bestrooi met peper en zout.
- Voeg de wijn, de gehakte peterselie, de takjes rozemarijn en de tijm toe.
- Laat 45 minuten braden met gesloten deksel.
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept. Houd de punten apart.
- Snijd de stengels in stukken van 3 cm en voeg ze 5 minuutjes voor het einde van de kooktijd bij het gebraad. Warm de puntjes 1 minuutje op.
- Dien het gebraad op samen met de sjalotjes en de asperges en overgiet met de saus.