Terug naar Recepten

Kalkoenstoofvlees met asperges

Paars Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Kalkoenstoofvlees met asperges

Ingrediënten

 500 g witte asperge

 500 g groene asperge

 600 g kalkoencarbonade

 kervel

 1/2 citroen

 2 dl slagroom

 3 dl kalfsfond

 peper en zout

Bereiding

  • Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 3 cm.
  • Bak het vlees aan alle kanten goudbruin in een klontje boter.
  • Afblussen met de fond en nog een half uurtje verder laten garen met de deksel op de pan.
  • Voeg de asperges, de room en een scheutje citroensap toe bij het vlees.
  • Kruid met peper en zout en laat alles inkoken zodat u een mooi gebonden saus krijgt.
  • Serveer het kalkoenstoofvlees en de asperges met rijst of noedels. Werk af met plukjes kervel.