Kalkoenstoofvlees met asperges

De ingredienten

  • 500 g witte asperge
  • 500 g groene asperge
  • 600 g kalkoencarbonade
  • kervel
  • 1/2 citroen
  • 2 dl slagroom
  • 3 dl kalfsfond
  • peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 3 cm.
  2. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin in een klontje boter.
  3. Afblussen met de fond en nog een half uurtje verder laten garen met de deksel op de pan.
  4. Voeg de asperges, de room en een scheutje citroensap toe bij het vlees.
  5. Kruid met peper en zout en laat alles inkoken zodat u een mooi gebonden saus krijgt.
  6. Serveer het kalkoenstoofvlees en de asperges met rijst of noedels. Werk af met plukjes kervel.