Kip Asperge Cocktail

De ingredienten

  • 300 gr. asperges
  • 2 sinaasappelen
  • 150 gr. kippenvlees
  • krop-, eikenblad- of ijsbergsla
  • paar takjes kervel

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

Saus:

Bereiding

  1. 2 el slagroom, half stijfgeklopt
  2. 1,5 dl mayonaise
  3. 0,5 el sherry
  4. 3 tl gembersiroop
  5. 2 tl kerriepoeder
  6. peper en zout
    1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
    2. Kook het kippenvlees in 10 min. gaar.
    3. Snijd de gekookte asperges in stukjes van 2 centimeter.
    4. Verdeel de sinaasappelen in partjes, houd 4 mooie partjes achter voor de garnering.
    5. Snijd het  kippenvlees in blokjes.
    6. Meng de asperges, sinaasappelpartjes en kippenvlees luchtig.
    7. Was en droog de gekozen slasoort.
    8. Neem mooie blaadjes van de krop en bekleed hiermee de vier glazen coupes.
    9. Klop een saus van mayonaise met sherry, gembersiroop, kerriepoeder, half stijfgeklopte room en peper en zout naar smaak.
    10. Schenk de saus over de cocktailvulling in de coupes.
    11. Garneer met een takje kervel en een partje sinaasappel op de rand van het glas.