Terug naar Recepten

Koude asperge salade met bol

Wit Lunch 2 personen 15 - 30 minuten

Koude asperge salade met bol

Ingrediënten

 200 gr. gekookte asperge

 200 gr. gekookte kipfilet

 1 stengel bleekselderij

 2 lente-uitjes

 1/4 kropje ijsbergsla

 2 gekookte eieren

 1 el yoghurt

 3 el mayonaise

 bosje bieslook

 toefje peterselie

 2 kaiserbroodjes of 2 Italiaanse bollen (naar keuze)

 zout en peper (naar smaak)

 tipje mosterd (naar smaak)

Voorbeiding

De dressing:

  • 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, mosterd, zout en peper, fijngeknipte bieslook en vermengen met elkaar.
  • Bewaar een klein beetje bieslook voor de garnering.

Bereiding

  • Kook de kipfilet, asperges en de eieren en laat alles afkoelen.
  • Snijd de gekookte kipfilet in blokjes.
  • Snijd de gekookte asperges ongeveer in 3 cm lange stukjes.
  • Snijd de eieren 2x in de eiersnijder (lange en korte weg dan ontstaan er kleine blokjes).
  • Snijd de lente-uitjes fijn en de bleekselderij in plakjes.
  • Meng de kipfilet, asperge, eieren, lente-uitjes en bleekselderij zachtjes door elkaar.
  • Meng een gedeelte van de dressing door het mengsel van kip, ei, asperge e.d.
  • Snijd de ijsbergsla fijn in smalle reepjes en was hem.
  • Snijd van de broodjes het bovenstukje er vanaf en hol de broodjes uit.
  • Leg de uitgeholde broodjes op een bord, vul het met een beetje sla en daarna met het gerecht, ietsjes hoger dan het randje.
  • Schep er nu nog een beetje dressing over heen.
  • Zet het kapje er schuin op terug en garneer met de bieslook en toefje peterselie.