Koude asperges met knoflookmayonaise

De ingredienten

  • Saus: 1 el ansjovispasta
  • Saus: 1 dl mayonaise
  • Saus: 1 dl zure room
  • Saus: 1 el kappertjes
  • Saus: 2 gepelde knoflookteentjes
  • enkele takjes verse oregano
  • 50 gr. grote kappertjes
  • 1,5 kg. witte asperges
  • Saus: 1 el tomatenpuree
  • Saus: 2 tl fijngesneden verse oregano
  • Saus: snufje cayennepeper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. Maak de saus terwijl de asperges afkoelen.
  3. Pureer met een staafmixer de knoflook met de rest van de ingrediënten voor de saus.
  4. Verdeel de asperges over de borden en schep de saus ernaast.
  5. Garneer met een paar kappertjes en takjes oregano.