Terug naar Recepten

Koude asperges met knoflookmayonaise

Wit Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Koude asperges met knoflookmayonaise

Ingrediënten

 1,5 kg. witte asperges

 50 gr. grote kappertjes

 enkele takjes verse oregano

 Saus: 2 gepelde knoflookteentjes

 Saus: 1 el kappertjes

 Saus: 1 dl zure room

 Saus: 1 dl mayonaise

 Saus: 1 el ansjovispasta

 Saus: 1 el tomatenpuree

 Saus: 2 tl fijngesneden verse oregano

 Saus: snufje cayennepeper

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Maak de saus terwijl de asperges afkoelen.
  • Pureer met een staafmixer de knoflook met de rest van de ingrediënten voor de saus.
  • Verdeel de asperges over de borden en schep de saus ernaast.
  • Garneer met een paar kappertjes en takjes oregano.