Krokant gebakken asperges met gebraden Texels lam

De ingredienten

  • 1 lamsrack van ca. 350 gr. met 4 ribben
  • 6 beetgaar gekookte asperges
  • 4 grote, geschilde pureeaardappelen
  • 200 gr. gewassen en ontnerfde Belgische spinazie
  • 1 hardgekookt hoeve-ei
  • bloem
  • losgeklopt eiwit
  • paneermeel of witbroodkruim
  • 2 dl lamsjus

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en beetgaar koken, afkoelen in het kookvocht.
  2. Aardappelen gaar koken en een mooie gladde puree van maken.
  3. Gewassen en grof gesneden spinazie er door mengen samen met grof gehakt hoeve-ei. 
  4. Deze in 2 kleine vuurvaste schaaltjes doen en bestrooien met wit broodkruim. 
  5. Lam zouten en peperen en mooi aanbraden tot deze een mooie gaarheid heeft.
  6. Asperges afdrogen en bloemen dan door de eiwit en paneermeel halen, frituren in hete olijfolie.
  7. Het stampotje ondertussen in een oven verwarmen.
  8. Lamsjus op monteren met boter en op smaak brengen.