Terug naar Recepten

Krokant gebakken asperges met gebraden Texels lam

Wit Hoofdgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Krokant gebakken asperges met gebraden Texels lam

Ingrediënten

 1 lamsrack van ca. 350 gr. met 4 ribben

 6 beetgaar gekookte asperges

 4 grote, geschilde pureeaardappelen

 200 gr. gewassen en ontnerfde Belgische spinazie

 1 hardgekookt hoeve-ei

 bloem

 losgeklopt eiwit

 paneermeel of witbroodkruim

 2 dl lamsjus

Bereiding

  • Asperges schillen en beetgaar koken, afkoelen in het kookvocht.
  • Aardappelen gaar koken en een mooie gladde puree van maken.
  • Gewassen en grof gesneden spinazie er door mengen samen met grof gehakt hoeve-ei. 
  • Deze in 2 kleine vuurvaste schaaltjes doen en bestrooien met wit broodkruim. 
  • Lam zouten en peperen en mooi aanbraden tot deze een mooie gaarheid heeft.
  • Asperges afdrogen en bloemen dan door de eiwit en paneermeel halen, frituren in hete olijfolie.
  • Het stampotje ondertussen in een oven verwarmen.
  • Lamsjus op monteren met boter en op smaak brengen.