Kroon van asperges met krab, truffel en waterkerscréme
Informatie
- Wit
- 3 personen
- Hoofdgerecht
- Minder dan 30 minuten
Bereiding
- Asperges koken en vocht bewaren.
- De asperges 5 cm vanaf de kop afsnijden en de rest in stukken van 2 cm snijden. De 5 cm lange punten in de lengte doormidden snijden.
- De halve asperges in stalen vormen van 4 cm hoog schikken, met de platte kant tegen de wand van de cirkel.
- Doe de stukken van 2 cm in het midden en druk stevig aan.
- Het krabvlees over het midden verdelen en alles op de rooster van een stoompan plaatsen.
- De groentebouillon en het aspergevocht iets inkoken en de room toevoegen.
- De aspergekronen 5 min. onder de deksel stomen met onderin aspergevocht.
- Voeg ondertussen de waterkerspuree toe aan de saus.
- Klop de saus op met behulp van een mixer met klontjes koude boter.
De saus niet meer koken.
- Kruiden met zout en peper.
- Zet de kroon van asperges op 4 warme borden, verwijder de vorm voorzichtig en giet de saus uit langs de kroon.