Kroon van asperges met krab, truffel en waterkerscréme

De ingredienten

  • 500 gr. gekookte asperges
  • 200 gr. krab
  • 20 gr. truffel
  • 4 el puree van waterkers
  • 4 el groentenbouillon
  • 4 el room
  • 4 el kookvocht van asperges
  • 100 gr. boter
  • zout en peper
  • enkele plukjes kervel

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges koken en vocht bewaren.
  2. De asperges 5 cm vanaf de kop afsnijden en de rest in stukken van 2 cm snijden. De 5 cm lange punten in de lengte doormidden snijden.
  3. De halve asperges in stalen vormen van 4 cm hoog schikken, met de platte kant tegen de wand van de cirkel.
  4. Doe de stukken van 2 cm in het midden en druk stevig aan.
  5. Het krabvlees over het midden verdelen en alles op de rooster van een stoompan plaatsen.
  6. De groentebouillon en het aspergevocht iets inkoken en de room toevoegen.
  7. De aspergekronen 5 min. onder de deksel stomen met onderin aspergevocht.
  8. Voeg ondertussen de waterkerspuree toe aan de saus.
  9. Klop de saus op met behulp van een mixer met klontjes koude boter.
    De saus niet meer koken.
  10. Kruiden met zout en peper.
  11. Zet de kroon van asperges op 4 warme borden, verwijder de vorm voorzichtig en giet de saus uit langs de kroon.