Kruidige asperges met toast

De ingredienten

  • 1 kg. asperges
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 bosje peterselie
  • bieslook
  • 1 tl tijm
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el rozemarijn azijn
  • 1 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • peper/zout
  • toastbrood

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Sjalot, peterselie en bieslook fijn maken.
  2. Asperges gaar koken.
  3. Brood roosteren.
  4. Meng in een kom de sjalot, peterselie, bieslook, tijm, tomatenketchup, azijn en kappertjes.
  5. Voeg al kloppend met een vork de olijfolie toe.
  6. Blijf kloppen tot licht gebonden saus en breng op smaak met zout peper en snufje suiker.
  7. Asperges afgieten en in schaal leggen, saus erover heen gieten en af laten koelen.