Terug naar Recepten
Kwartel in lavendel jus met asperges
Wit Hoofdgerecht 1 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
1 scharrel kwartel
3 asperges AA super
3 little darling aardappeltjes
150 gr. beurre fleur de sel
10 cl gereduceerde gevogelte jus
100 gr. roomboter
30 cl gevogelte fond
1 tl lavendel
2 stukjes foelie
rasp van een halve citroen
300 gr. ganzenvet
dragon azijn
gehakte peterselie naar eigen inzicht en smaak
zout en peper naar smaak
Bereiding
- Tourneer de aardappeltjes en voeg ze toe aan ganzenvet van 65 graden, op smaak gebracht met zeezout, knoflook, laurier en tijm.
- De boutjes van de kwartel afsnijden en de "dijbeentjes" verwijderen.
- Het vrijgekomen vlees over het kuitbeen heen trekken en er ontstaat een soort bitterballetje.
- De asperges schillen en in de fleur de sel boter, foelie en citroenrasp leggen en zorgen dat de asperges onderstaan.
- Langzaam wellen en zorgen dat de boter niet kleurt.
- De opgedraaide kwartelpootjes aanbakken en afblussen met gevogeltefond en lavendel en stoof het gaar.
- Bak de kwartel op het karkas goudbruin aan en laat het rusten op een lauwwarme plek.
- Verwarm de gereduceerde gevogelte jus en breng het op smaak met zout, peper, dragonazijn en koude roomboter.
- Gaar de kwartel in de oven van 160 graden, 4 minuten en breng op smaak.
- Filets van het karkas lossnijden.
Serveren:
- Laat de aardappeltjes en de asperges even uitlekken op keukenpapier.
- Leg de asperges op het bord met de aardappeltjes erbij.
- Kwartelfilets op de asperges en de boutjes om en om met de aardappeltjes.