Terug naar Recepten

Lauwwarme aardappelsalade met groene asperges en avocado

Groen Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Lauwwarme aardappelsalade met groene asperges en avocado

Ingrediënten

 750 gr. nieuwe aardappelen

 500 gr. groene asperges

 1 avocado

 1/2 zakje waterkers

 1/2 citroen

 flinke scheut olijfolie

 versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Was de aardappelen en kook ze ongeschild in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Breng ondertussen water aan de kook en leg de asperges erin zodra het water kookt.
  • Haal de asperges vervolgens direct van het vuur en laat ze 10 minuten staan.
  • Laat de aardappelen en asperges iets afkoelen, zodat ze niet te heet zijn om te snijden.
  • Snijd vervolgens de aardappelen en asperges in kleinere stukken en leg deze stukken in een schaal.
  • Giet er olijfolie en citroensap over en strooi er versgemalen peper op. Meng het goed.
  • Snijd de avocado in blokjes en voeg deze blokjes toe aan het aardappel-aspergemengsel.
  • Voeg als laatste de waterkers toe en meng het geheel nogmaals goed.
  • Grill of bak de mulfilets kort op de huidzijde.
  • Serveer de salade samen met de mulfilets of een ander stukje vis, gegrild vlees of vegetarische  burger.