Terug naar Recepten

Lauwwarme asperges met avocado en parmaham

Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Lauwwarme asperges  met avocado en parmaham

Ingrediënten

 500 g witte asperges

 1 avocado

 100 g parmaham of serranoham

 5 el olijfolie

 2 el balsamico azijn

 1 tl honing

 peper en zout

 grof zeezout

Bereiding

  • Kook de schoongemaakte asperges beetgaar.
  • Snijd de avocado in twee helften en snijd daarna de avocado in dunne plakjes.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout.
  • Verdeel de lauwwarme asperge over 2 borden.
  • De avocado over de asperges verdelen.
  • Het geheel bedekken met plakjes parmaham.
  • Giet daarna de dressing over de ham en strooi nog een klein beetje grof zeezout er over heen.