Terug naar Recepten

Lauwwarme salade van gegrilde asperges met lamszwezerik en garnalen

Paars Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Lauwwarme salade van gegrilde asperges met lamszwezerik en garnalen

Ingrediënten

 4 witte asperges

 4 groene asperges

 200 g lamszwezerik (hart)

 100 g Hollandse garnalen

 100 g veldsla

 3 el Balsamico azijn

 6 el Walnootolie

 2 el fijngehakte bieslook

 Bloem

 Peper en zout

 Raapzaadolie

Bereiding

  • Spoel de zwezerik in ruim koud water en blancheer hem daarna in 2 minuten, laat meteen snel weer afkoelen.
  • Maak de witte en groene asperges op de gebruikelijke manier schoon en halveer ze in de lengte.
  • Maak een dressing van de azijn,walnootolie en bieslook en breng op smaak met peper en zout.
  • Was de veldsla en laat hem drogen.
  • Verhit een grillpan en besprenkel de asperges met de raapzaadolie, laat de asperges op een middelhoog vuur beetgaar grillen.
  • Dep de zwezerik droog aan voeg bij de asperges in de grillpan de laatste 5 minuten.
  • Verdeel de asperges kruislings over de borden en verdeel de veldsla in het midden.
  • Plaats de zwezerik en de garnaaltjes op de sla en dresseer de gerechtjes met de dressing