Lauwwarme salade van gegrilde asperges met lamszwezerik en garnalen

De ingredienten

  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 200 g lamszwezerik (hart)
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 100 g veldsla
  • 3 el Balsamico azijn
  • 6 el Walnootolie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • Bloem
  • Peper en zout
  • Raapzaadolie

Informatie

  • Groen/Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de zwezerik in ruim koud water en blancheer hem daarna in 2 minuten, laat meteen snel weer afkoelen.
  2. Maak de witte en groene asperges op de gebruikelijke manier schoon en halveer ze in de lengte.
  3. Maak een dressing van de azijn,walnootolie en bieslook en breng op smaak met peper en zout.
  4. Was de veldsla en laat hem drogen.
  5. Verhit een grillpan en besprenkel de asperges met de raapzaadolie, laat de asperges op een middelhoog vuur beetgaar grillen.
  6. Dep de zwezerik droog aan voeg bij de asperges in de grillpan de laatste 5 minuten.
  7. Verdeel de asperges kruislings over de borden en verdeel de veldsla in het midden.
  8. Plaats de zwezerik en de garnaaltjes op de sla en dresseer de gerechtjes met de dressing