Lente-asperges met aardbeien

De ingredienten

  • 500 gr. aardbeien
  • 500 gr. witte asperges
  • verse kervel (handje vol)
  • 6 el druivenpitolie
  • 3 el sherryazijn
  • 1 el vloeibare honing
  • zout (naar eigen smaak)
  • peper (naar eigen smaak)
  • suiker (naar eigen smaak)

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Nagerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd in stukjes.
  2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  3. Kook de asperges ongeveer 5 á 7 minuten in water met een beetje zout en suiker totdat ze gaar zijn maar niet te zacht.
  4. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  5. Verdeel de aardbeien en asperges op een mooie schaal.
  6. Meng de azijn, honing, zout en peper in een kommetje en voeg onder voortdurend roeren de druivenpitolie toe.