Terug naar Recepten

Lente-asperges met aardbeien

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Lente-asperges met aardbeien

Ingrediënten

 500 gr. aardbeien

 500 gr. witte asperges

 verse kervel (handje vol)

 6 el druivenpitolie

 3 el sherryazijn

 1 el vloeibare honing

 zout (naar eigen smaak)

 peper (naar eigen smaak)

 suiker (naar eigen smaak)

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd in stukjes.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Kook de asperges ongeveer 5 á 7 minuten in water met een beetje zout en suiker totdat ze gaar zijn maar niet te zacht.
  • Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  • Verdeel de aardbeien en asperges op een mooie schaal.
  • Meng de azijn, honing, zout en peper in een kommetje en voeg onder voortdurend roeren de druivenpitolie toe.