Licht gebonden aspergesoep

De ingredienten

  • 250 gram breuk asperges
  • 0,5 liter water
  • 0.5 liter bouillon
  • 2 dl room
  • 2 eidooiers
  • 20 gram boter
  • 25 gram bloem

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Soep
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding


*Beurre-manier:
20 gram boter met 25 gram bloem langzaam met elkaar vermengen tot een glad papje.

 

*Liaison
0,5 dl room en 2 eidooiers met elkaar vermengen.

  1. Asperges schillen en in stukjes snijden en gaar koken.
  2. De schillen goed afspoelen en een halfuurtje in water laten staan.
  3. Daarna de schillen opzetten met water en deze een half uurtje laten trekken.
  4. De schillen er uit zeven en de bouillon en de room toevoegen.
  5. Binden met beurre-manier* en op smaak brengen met peper en zout. 
  6. Vlak voordat de soep geserveerd wordt de liaison* toevoegen met staafmixer.
  7. En op het laatst de warme stukjes asperge erin doen en eventueel een gepocheerd hoeve eitje.