Terug naar Recepten
Limoenzalm met een tagliatelle van asperges
Paars Hoofdgerecht 0 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
9 witte asperges AA
9 groene asperges
6 zalmfilets ca. 90-100 gr
1 limoen (schoon geborsteld)
1 el. zwarte peperkorrels
1 el. boter ( om de zalm aan bakken)
1 el. boter
2 el. bloem
1 dl. slagroom
1 el. creme fraiche
2 blokjes kippenbouillon
Bereiding
- Schil de witte asperges, was de groene asperges en schil van de dikke stengels de onderste 5 cm.
- Verwijder de huid van de zalmfilet en spoel ze af met koud water.
- Kook de witte aspergeschillen 5 minuten in 1 liter bouillon (2 blokjes kippenbouillon) en verwijder de schillen.
- Snijd de witte en groene asperges met een kaasschaaf in linten.
- Rasp de schil van de limoen fijn en vermeng het met de grof gemalen peper en bestrijk de binnenzijde van de zalmfilets (niet de huidzijde) met het peper/limoenmengsel.
- Verwarm de boter in de aanbakpan en bak de filets (alleen op de gekruide zijde) licht bruin en gaar ze in de oven ca 15 min. op 120℃.
- Blancheer de aspergelinten in de bouillon ca. 3 minuten.
- Schep ze uit de pan en houd ze warm.
- Vermeng de boter en de bloem en maak hiervan met 0,5 liter bouillon en de helft van de room een gebonden saus, laat deze 10 min. doorkoken.
- Klop de andere helft van de room stijf.
- Schep de room en de crème fraîche door de saus en maak het op smaak met peper en zout.
- Meng de aspergelinten door de saus.
- Serveer de zalmfilet in 2 delen op een bedje van tagliatelle.