Terug naar Recepten

Limoenzalm met een tagliatelle van asperges

Paars Hoofdgerecht 0 personen 15 - 30 minuten

Limoenzalm met een tagliatelle van asperges

Ingrediënten

 9 witte asperges AA

 9 groene asperges

 6 zalmfilets ca. 90-100 gr

 1 limoen (schoon geborsteld)

 1 el. zwarte peperkorrels

 1 el. boter ( om de zalm aan bakken)

 1 el. boter

 2 el. bloem

 1 dl. slagroom

 1 el. creme fraiche

 2 blokjes kippenbouillon

Bereiding

  • Schil de witte asperges, was de groene asperges en schil van de dikke stengels de onderste 5 cm.
  • Verwijder de huid van de zalmfilet en spoel ze af met koud water.
  • Kook de witte aspergeschillen 5 minuten in 1 liter bouillon (2 blokjes kippenbouillon) en verwijder de schillen.
  • Snijd de witte en groene asperges met een kaasschaaf in linten.
  • Rasp de schil van de limoen fijn en vermeng het met de grof gemalen peper en bestrijk de binnenzijde van de zalmfilets (niet de huidzijde) met het peper/limoenmengsel.
  • Verwarm de boter in de aanbakpan en bak de filets (alleen op de gekruide zijde) licht bruin en gaar ze in de oven ca 15 min. op 120℃.
  • Blancheer de aspergelinten in de bouillon ca. 3 minuten.
  • Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • Vermeng de boter en de bloem en maak hiervan met 0,5 liter bouillon en de helft van de room een gebonden saus, laat deze 10 min. doorkoken.
  • Klop de andere helft van de room stijf.
  • Schep de room en de crème fraîche door de saus en maak het op smaak met peper en zout.
  • Meng de aspergelinten door de saus.
  • Serveer de zalmfilet in 2 delen op een bedje van tagliatelle.