Limoenzalm met een tagliatelle van asperges

De ingredienten

  • 9 witte asperges AA
  • 9 groene asperges
  • 6 zalmfilets ca. 90-100 gr
  • 1 limoen (schoon geborsteld)
  • 1 el. zwarte peperkorrels
  • 1 el. boter ( om de zalm aan bakken)
  • 1 el. boter
  • 2 el. bloem
  • 1 dl. slagroom
  • 1 el. creme fraiche
  • 2 blokjes kippenbouillon

Informatie

  • Groen/Wit
  • 6 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de witte asperges, was de groene asperges en schil van de dikke stengels de onderste 5 cm.
  2. Verwijder de huid van de zalmfilet en spoel ze af met koud water.
  3. Kook de witte aspergeschillen 5 minuten in 1 liter bouillon (2 blokjes kippenbouillon) en verwijder de schillen.
  4. Snijd de witte en groene asperges met een kaasschaaf in linten.
  5. Rasp de schil van de limoen fijn en vermeng het met de grof gemalen peper en bestrijk de binnenzijde van de zalmfilets (niet de huidzijde) met het peper/limoenmengsel.
  6. Verwarm de boter in de aanbakpan en bak de filets (alleen op de gekruide zijde) licht bruin en gaar ze in de oven ca 15 min. op 120℃.
  7. Blancheer de aspergelinten in de bouillon ca. 3 minuten.
  8. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  9. Vermeng de boter en de bloem en maak hiervan met 0,5 liter bouillon en de helft van de room een gebonden saus, laat deze 10 min. doorkoken.
  10. Klop de andere helft van de room stijf.
  11. Schep de room en de crème fraîche door de saus en maak het op smaak met peper en zout.
  12. Meng de aspergelinten door de saus.
  13. Serveer de zalmfilet in 2 delen op een bedje van tagliatelle.