Maaltijdsalade asperges

De ingredienten

  • 400 gr. witte asperges
  • 200 gr. groene asperges
  • 20 gr. Rozijnen, krentjes
  • 20 gr. Cashewnoten
  • 1 verse ananas
  • 30 gr. ijsbergsla / gemengde sla in stukjes
  • Dressing van mosterd, slasaus en yoghurt
  • 100 gr. zongedroogde tomaten in stukjes
  • Pijnboompitten
  • 100 gr. Zongedroogde tomaten in stukjes
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zet de rozijnen in een bakje water te week.
  2. Schil de asperges en verwijder de harde ondereinden.
  3. Kook de asperges beetgaar en laat deze afkoelen.
    Let op, de groene asperge heeft een kortere kooktijd als de witte asperge.
  4. Verwijder de schil en de harde kern uit de Ananas,  snijd deze in dunne (+/- 1 cm) plakken en bak deze kort op de grillplaat.
  5. Snijd de afgekoelde asperges in stukken van +/- 7 cm.
  6. Maak de dressing van de mosterd slasaus en yoghurt, de peper en zout.
  7. Verdeel de sla over 4 borden.
  8. Hussel de overige ingrediënten door elkaar en verdeel deze over de 4 borden op de bedjes van sla.
  9. Maak de salades af met de dressing en bestrooi met pijnboompitjes.
  10. Geserveerd met vers (op)gebakken ciabatta brood is dit een heerlijk voorgerecht of maaltijdsalade.