Terug naar Recepten

Maaltijdsalade asperges

Paars Salade 3 personen 15 - 30 minuten

Maaltijdsalade asperges

Ingrediënten

 400 gr. witte asperges

 200 gr. groene asperges

 20 gr. Rozijnen, krentjes

 20 gr. Cashewnoten

 1 verse ananas

 30 gr. ijsbergsla / gemengde sla in stukjes

 Dressing van mosterd, slasaus en yoghurt

 100 gr. zongedroogde tomaten in stukjes

 Pijnboompitten

 100 gr. Zongedroogde tomaten in stukjes

 Peper en zout

Bereiding

  • Zet de rozijnen in een bakje water te week.
  • Schil de asperges en verwijder de harde ondereinden.
  • Kook de asperges beetgaar en laat deze afkoelen.
    Let op, de groene asperge heeft een kortere kooktijd als de witte asperge.
  • Verwijder de schil en de harde kern uit de Ananas,  snijd deze in dunne (+/- 1 cm) plakken en bak deze kort op de grillplaat.
  • Snijd de afgekoelde asperges in stukken van +/- 7 cm.
  • Maak de dressing van de mosterd slasaus en yoghurt, de peper en zout.
  • Verdeel de sla over 4 borden.
  • Hussel de overige ingrediënten door elkaar en verdeel deze over de 4 borden op de bedjes van sla.
  • Maak de salades af met de dressing en bestrooi met pijnboompitjes.
  • Geserveerd met vers (op)gebakken ciabatta brood is dit een heerlijk voorgerecht of maaltijdsalade.