Marokkaanse tajine van kip, couscous en Nederlandse groene asperges

De ingredienten

  • 750 gr. kippendijvlees in stukjes gesneden
  • 2 banaansjalotten gesnipperd
  • 300 gr. groene asperges in stukjes gesneden
  • 2 blikjes gepelde tomaten, gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 12 stelen verse koriander geplukt
  • 2 eetlepels Marokkaanse kruiden(Ras el Hanout)
  • 1 bouillonblokje kip of groenten
  • olijfolie
  • 400 gr couscous
  • 1/2 theelepeltje saffraandraadjes of poeder
  • peper en zout

Informatie

  • Groen
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Maak een papje van een scheut olijfolie, Marokkaanse kruiden, knoflook en zout.
  • Meng dit door het vlees en laat het 2 uur marineren.
  • Zet de tajine op laag vuur en voeg de knoflook met banaansjalotten toe en laat even sudderen voeg daarna de tomaten toe met sap en laat weer even sudderen.
  • Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak het vlees op hoog vuur doe dit in 3 keer.
  • Voeg het gebakken vlees toe aan de tomaten.
  • Verkruimel een bouillonblokje in het mengsel en draai er vers gemalen peper bij naar smaak, laat dit drie kwartier pruttelen.
  • Voeg de aspergestukjes toe met de koriander en laat nog 15 minuten doorgaren.
  • Breng een pan met ruim water, zout en saffraan aan de kook, voeg de couscous toe en laat 3 minuten staan.
  • Giet de couscous in een zeef en meng er wat olijfolie doorheen.
  • Serveer de couscous samen met het asperge-vleesgerecht in de tajine.
    Oekla Chaia!