Mexicaanse burrito's met witte en groene asperges

De ingredienten

  • 8 geschilde witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 600 gr. kalfs- of lamsgehakt
  • 250 gr. kidneybonen uitgelekt
  • 1/2 rode parika gesneden
  • 1/2 groene paprika gesneden
  • 1/2 rode peper gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 potje tomaten-chilisalsa
  • 8 burritovellen
  • 8 stelen korianderblaadjes geplukt
  • 4 trostomaten
  • olijfolie
  • peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Zet een wokpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur.
  • Bak hierin het gehakt zodat het uiteen valt (rullen).
  • Voeg hier de ui, paprika, knoflook en rode peper bij.
  • Snijd de asperges in stukjes, voeg deze toe en laat 5 minuten meebakken.
  • Voeg daarna de aspergestukjes toe en laat 10 minuten meestoven.
  • Als laatste de kidneybonen en geplukte koriander toevoegen en 5 minuten laten staan op laag vuur.
  • Maak ondertussen de burritovellen warm in een voorverwarmde oven (150 ͦC).
  • Bestrijk de burritovellen met de tomaten-chilisalsa.
  • Verdeel de asperge-gehaktvulling over de burritovellen en vouw dicht.
  • Serveer met vers gesneden tomaatschijfjes en vers geplukte korianderblaadjes.
    Buen provecho!