Terug naar Recepten
Mexicaanse burrito's met witte en groene asperges
Paars Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
8 geschilde witte asperges
8 groene asperges
600 gr. kalfs- of lamsgehakt
250 gr. kidneybonen uitgelekt
1/2 rode parika gesneden
1/2 groene paprika gesneden
1/2 rode peper gesneden
1 grote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 potje tomaten-chilisalsa
8 burritovellen
8 stelen korianderblaadjes geplukt
4 trostomaten
olijfolie
peper en zout
Bereiding
- Zet een wokpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur.
- Bak hierin het gehakt zodat het uiteen valt (rullen).
- Voeg hier de ui, paprika, knoflook en rode peper bij.
- Snijd de asperges in stukjes, voeg deze toe en laat 5 minuten meebakken.
- Voeg daarna de aspergestukjes toe en laat 10 minuten meestoven.
- Als laatste de kidneybonen en geplukte koriander toevoegen en 5 minuten laten staan op laag vuur.
- Maak ondertussen de burritovellen warm in een voorverwarmde oven (150 ͦC).
- Bestrijk de burritovellen met de tomaten-chilisalsa.
- Verdeel de asperge-gehaktvulling over de burritovellen en vouw dicht.
- Serveer met vers gesneden tomaatschijfjes en vers geplukte korianderblaadjes.
Buen provecho!