Terug naar Recepten

Mexicaanse burrito's met witte en groene asperges

Paars Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Mexicaanse burrito's met witte en groene asperges

Ingrediënten

 8 geschilde witte asperges

 8 groene asperges

 600 gr. kalfs- of lamsgehakt

 250 gr. kidneybonen uitgelekt

 1/2 rode parika gesneden

 1/2 groene paprika gesneden

 1/2 rode peper gesneden

 1 grote ui gesnipperd

 2 teentjes knoflook fijn gesneden

 1 potje tomaten-chilisalsa

 8 burritovellen

 8 stelen korianderblaadjes geplukt

 4 trostomaten

 olijfolie

 peper en zout

Bereiding

  • Zet een wokpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur.
  • Bak hierin het gehakt zodat het uiteen valt (rullen).
  • Voeg hier de ui, paprika, knoflook en rode peper bij.
  • Snijd de asperges in stukjes, voeg deze toe en laat 5 minuten meebakken.
  • Voeg daarna de aspergestukjes toe en laat 10 minuten meestoven.
  • Als laatste de kidneybonen en geplukte koriander toevoegen en 5 minuten laten staan op laag vuur.
  • Maak ondertussen de burritovellen warm in een voorverwarmde oven (150 ͦC).
  • Bestrijk de burritovellen met de tomaten-chilisalsa.
  • Verdeel de asperge-gehaktvulling over de burritovellen en vouw dicht.
  • Serveer met vers gesneden tomaatschijfjes en vers geplukte korianderblaadjes.

    Buen provecho!