Terug naar Recepten

Mousseline van asperges met Noilly Prat en waterkerssaus

Wit Bijgerecht 2 personen 45 - 60 minuten

Mousseline van asperges met Noilly Prat en waterkerssaus

Ingrediënten

 400 g gekookte witte asperge

 2 eieren

 1 1/2 dl room

 2 gesnipperde sjalotten

 1 1/2 bosje waterkers

 1/2 dl Noilly Prat (Vermouth)

 1 dl droge witte wijn

 1 dl gevogeltefond

 nootmuskaat

 30 gekookte aspergepunten

 9 gehalveerde kersttomaatjes

 zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180.
  • Beboter de vormpjes met tweederde van de boter.
  • Pureer de asperges met de eieren, tweederde van de room en peper en zout in de keukenmachine.
  • Vul de vormpjes met dit mengsel en plaats ze onafgedekt in de oven gedurende 40 minuten.
  • Smelt voor de saus de boter en fruit hierin de sjalotjes tot ze glazig zijn.
  • Voeg de Noilly, de wijn en de fond toe en kook het geheel in tot er 1/3 overblijft.
  • Voeg een minuut voor het einde van de kooktijd de waterkers toe, maar hou voor elk bord een takje achter.
  • Pureer de saus in de keukenmachine, druk door een zeef en breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en de rest van de room.
  • Maak op elk bord een krans van 5 aspergepunten en de gehalveerde kerstomaatjes.
  • Giet de saus als een spiegel op de borden en stort de aspergemousseline in het midden.
  • Leg er een takje waterkers op.