Terug naar Recepten
Nederlandse asperges op Indonesische wijze
Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
1 kg witte geschilde asperges gekookt, stukjes van 4 cm
1 ui fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 trostomaten
2 serehstengel in stukjes(citroengras)
3 cm verse gember fijn gesneden, duimgrootte
kokosolie of margarine
2 salamblaadjes
2 tl sambal trassie
2 tl bruine bastardsuiker ofJavaanse suiker/Palmsuiker
2 tl ketjap
6 eieren gekookt
300 gr. rijst
Bereiding
- Fruit de ui en knoflook in kokosfolie of margarine, niet kleuren.
- Snijd de tomaten in stukken en voeg toe aan de knoflook en ui laat even sudderen.
- Voeg daarna de sereh, gember, sambaltrassi, salamblaadjes, bruine basterdsuiker of Javaanse suiker/Palmsuiker en ketjap toe en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg daarna twee gepelde eieren en aspergestukjes toe en laat 5 minuten sudderen en schep af en toe om en verwijder de sereh en salamblaadjes.
- Kook ondertussen de rijst.
- Serveer de rijst bij het stoofgerecht, snijd de overige eieren doormidden.
Selamat Makan!