Terug naar Recepten

Omgekeerde aspergetaartjes

Wit Lunch 4 personen 15 - 30 minuten

Omgekeerde aspergetaartjes

Ingrediënten

 250 gr witte asperges

 4 plakjes roomboter bladerdeeg

 2 el geroosterde pijnboompitten

 150 gr boeren Camembert

 1 plak gekookte boeren-achterham van 100 gr

 1 el fijngehakte dragon

 1 eidooier

 zout

 1 1/2 el groene Pesto

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze gaar met een snufje zout.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd uit elk plakje een cirkel met een doorsnede van 12 cm.
  • Snijd de ham in zeer kleine stukjes.
  • Snijd de Camembert in dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Teken op een vel bakpapier, ruim van elkaar af, 4 cirkels met een doorsnede van
    10 cm.
  • Snijd de gare asperges in mooie schuine stukjes van 2 cm.
  • Leg het vel bakpapier op de bakplaat en schik de aspergestukjes en hamstukjes binnen de afgetekende cirkels.
  • Bestrijk de rondjes bladerdeeg met pesto en leg ze met de pesto-kant naar onderen over de asperge- en hamstukjes heen.
  • Druk het deeg licht aan en bestrijk het met losgeklopte eidooier en strooi er een vleugje zout over.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
  • Leg een schoon stuk bakpapier klaar en keer de taartjes op dit schone papier.
  • Leg eventueel afgevallen stukjes asperge en/of ham terug op hun plaats.
  • Bestrooi de taartjes met dragon en pijnboompitten en leg er de Camembert overheen.
  • Schuif de taartjes nog ca 8 minuten terug, midden in de hete oven.