Omgekeerde aspergetaartjes

De ingredienten

  • 250 gr witte asperges
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 150 gr boeren Camembert
  • 1 plak gekookte boeren-achterham van 100 gr
  • 1 el fijngehakte dragon
  • 1 eidooier
  • zout
  • 1 1/2 el groene Pesto

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze gaar met een snufje zout.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd uit elk plakje een cirkel met een doorsnede van 12 cm.
  3. Snijd de ham in zeer kleine stukjes.
  4. Snijd de Camembert in dunne plakjes.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Teken op een vel bakpapier, ruim van elkaar af, 4 cirkels met een doorsnede van
    10 cm.
  7. Snijd de gare asperges in mooie schuine stukjes van 2 cm.
  8. Leg het vel bakpapier op de bakplaat en schik de aspergestukjes en hamstukjes binnen de afgetekende cirkels.
  9. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met pesto en leg ze met de pesto-kant naar onderen over de asperge- en hamstukjes heen.
  10. Druk het deeg licht aan en bestrijk het met losgeklopte eidooier en strooi er een vleugje zout over.
  11. Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
  12. Leg een schoon stuk bakpapier klaar en keer de taartjes op dit schone papier.
  13. Leg eventueel afgevallen stukjes asperge en/of ham terug op hun plaats.
  14. Bestrooi de taartjes met dragon en pijnboompitten en leg er de Camembert overheen.
  15. Schuif de taartjes nog ca 8 minuten terug, midden in de hete oven.