Ingrediënten
250 gr witte asperges
4 plakjes roomboter bladerdeeg
2 el geroosterde pijnboompitten
150 gr boeren Camembert
1 plak gekookte boeren-achterham van 100 gr
1 el fijngehakte dragon
1 eidooier
zout
1 1/2 el groene Pesto
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze gaar met een snufje zout.
- Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd uit elk plakje een cirkel met een doorsnede van 12 cm.
- Snijd de ham in zeer kleine stukjes.
- Snijd de Camembert in dunne plakjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Teken op een vel bakpapier, ruim van elkaar af, 4 cirkels met een doorsnede van
10 cm. - Snijd de gare asperges in mooie schuine stukjes van 2 cm.
- Leg het vel bakpapier op de bakplaat en schik de aspergestukjes en hamstukjes binnen de afgetekende cirkels.
- Bestrijk de rondjes bladerdeeg met pesto en leg ze met de pesto-kant naar onderen over de asperge- en hamstukjes heen.
- Druk het deeg licht aan en bestrijk het met losgeklopte eidooier en strooi er een vleugje zout over.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
- Leg een schoon stuk bakpapier klaar en keer de taartjes op dit schone papier.
- Leg eventueel afgevallen stukjes asperge en/of ham terug op hun plaats.
- Bestrooi de taartjes met dragon en pijnboompitten en leg er de Camembert overheen.
- Schuif de taartjes nog ca 8 minuten terug, midden in de hete oven.