Oosterse asperges met peultjes en kipfilet

De ingredienten

  • 750 g dunne asperges (naar keuze wit of groen)
  • 250 g peultjes
  • 400 g kipfilet
  • 2 of 3 bolletjes gember
  • 25 g boter of margarine
  • 3 el olie
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el droge sherry
  • zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de witte asperges. De groene asperges hoeven alleen geschild te worden als deze een dikke stengel hebben, schil dan alleen de onderste helft van de stengel. Snijd de asperges in stukjes van 5cm.
  2. Maak de peultjes schoon.
  3. Breng een (grote) pan water met zout aan de kook en blancheer de groente: asperges 4 minuten, peultjes 2 minuten.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Snijd de gemberbolletjes heel fijn.
  6. Verhit de boter en olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de kipfilet al omscheppend snel gaar. Haal met een schuimspaan de kipfilet uit de pan halen en houd deze warm.
  7. Pers boven de achtergebleven olie/boter de knoflook uit en voeg de asperges, peultjes, gember en ketjap toe. Roerbak dit alles ca. 3 minuten.
  8. Voeg de kipfilet en sherry toe bak alles nog ca 1 minuut goed door.
  9. Breng alles op smaak met zout.