Terug naar Recepten

Pannenkoekje met asperges, proscuitto en crèmefraîchesaus

Wit Voorgerecht 5 personen 15 - 30 minuten

Pannenkoekje met asperges, proscuitto en crèmefraîchesaus

Ingrediënten

 15 asperges

 20 plakken prosciuttoham

 125 ml. crème fraîche

 125 ml. koksroom

 Citroensap

 Mayonaise

 Peper en zout

 Gemengde slasoorten voor de garnering

 Cherrytomaatjes

 Voor het beslag:

 2 eieren

Bereiding

  • Maak van de ingrediënten het pannenkoekenbeslag en roer het mooi glad.  Als het nodig is eventueel zeven door een grove zeef.
  • De asperges schillen en afkoken in water met zout.
  • Tien asperges halveren, de andere vijf in stukjes snijden.
  • Pannenkoekje omdraaien en verder afbakken. Later even opwarmen in de oven.
  • De plakken ham snijden.
  • Maak een saus van de crème fraîche, koksroom, mayonaise, scheutje citroensap en peper en zout.
  • Pannenkoekje op het bord leggen en daarop een beetje sla leggen, daar bovenop twee plakken ham en een doormidden gesneden asperge.
  • Napperen met wat saus en verder afgarneren met sla en cherrytomaatjes.

Smakelijk eten!