Terug naar Recepten
Pannenkoekje met asperges, proscuitto en crèmefraîchesaus
Wit Voorgerecht 5 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
15 asperges
20 plakken prosciuttoham
125 ml. crème fraîche
125 ml. koksroom
Citroensap
Mayonaise
Peper en zout
Gemengde slasoorten voor de garnering
Cherrytomaatjes
Voor het beslag:
2 eieren
Bereiding
- Maak van de ingrediënten het pannenkoekenbeslag en roer het mooi glad. Als het nodig is eventueel zeven door een grove zeef.
- De asperges schillen en afkoken in water met zout.
- Tien asperges halveren, de andere vijf in stukjes snijden.
- Pannenkoekje omdraaien en verder afbakken. Later even opwarmen in de oven.
- De plakken ham snijden.
- Maak een saus van de crème fraîche, koksroom, mayonaise, scheutje citroensap en peper en zout.
- Pannenkoekje op het bord leggen en daarop een beetje sla leggen, daar bovenop twee plakken ham en een doormidden gesneden asperge.
- Napperen met wat saus en verder afgarneren met sla en cherrytomaatjes.
Smakelijk eten!