Pasta met ham en asperge-dressing

De ingredienten

  • 450 gr. groene asperges
  • 450 gr. droge tagliatelle
  • 225 gr. gekookte ham
  • 2 eieren
  • 50 gr. Parmezaanse kaas

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Dressing:

Bereiding

  1. 50 gr. gekookte aardappelen
  2. 5 el. olijfolie
  3. 1 el. verse citroensap
  4. 2 tl. Dijon mosterd
  5. 125 dl groentebouillon
    1. Kook de eieren hard en snijd ze doormidden.
    2. Schil de asperges en snijd ze doormidden.
    3. Kook de dikke delen 12 minuten in gezouten water en voeg na 6 minuten de kopjes van de asperges toe.
    4. Laat de asperges uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
    5. Snijd 150 gram van de gekookte dikke asperges fijn en meng ze met de aardappelen, olijfolie, citroensap mosterd en groentebouillon in de keukenmachine tot een gladde saus.
    6. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
    7. Spoel de pasta in een vergiet onder koud water af en laat deze uitlekken.
    8. Vermeng de pasta in een kom met de dressing en breng het op smaak met zout en peper.
    9. Verdeel de pasta over 4 borden.
    10. Snijd de ham in reepjes en garneer de pasta ermee.
    11. Leg een half ei en de aspergekopjes erop.
    12. Bestrooi de borden met Parmezaanse kaas.