Pittige asperge-zalmsalade

De ingredienten

  • 300 g zalmfilet
  • 500 g asperges
  • 50 g gezouten cashewnoten
  • 1/4 gele paprika
  • alfalfa
  • 100 g jonge bladsla of rucolasla
  • 2 sjalotjes
  • 1 visbouillontablet
  • 2 a 3 el ketjap manis
  • balsamico-azijn
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • 1 el bloem
  • 1/2 el olijfolie

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Salade
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 1 cm. Roer hier de bloem doorheen en een snufje zout en peper.
  2. Schil de asperges en snijd ze in 4 stukken.
  3. Snipper de sjalotjes en snijd de paprika in fijne reepjes.
  4. Brokkel de cashewnoten in stukjes.
  5. Bak de blokjes zalm in de olijfolie in ongeveer 4 minuten gaar.
  6. Draai het vuur uit, roer de ketjap erdoor en laat het staan voor verder gebruik. Laat de blokjes voor het opdienen even uitlekken.
  7. Breng ondertussen het water aan de kook en los hierin de bouillontablet op. Kook hierin de asperges in 10 minuten gaar. Laat de asperges voor gebruik nog even uitlekken in een vergiet.
  8. Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel hierover de sjalotjes, paprika en de cashewnoten. Leg de stukken asperges over de sla.
  9. Verdeel de zalmblokjes over de sla en maak het af met de alfalfa.
  10. Sprenkel tenslotte een flinke scheut balsamico-azijn (minimaal een eetlepel) over elk bord en klaar is je salade!