Presentatie van kreeft, eendenlever en asperges

De ingredienten

  • 4 el. peterselie olijfolie
  • peper en fleur de sel
  • 100 gr. eendenlever
  • 1 truffelaardappel
  • 1/2 bosje kervel
  • 1 bosje rucola
  • 1/2 krop frisee
  • 8 groene asperges
  • 8 witte asperges
  • 2 staarten van kreeft p/m 400 gr.
  • 4 el. saffraanmayonaise
  • 1 el. basisdressing
  • 3 blaadjes laurier

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.

  1. Asperges schillen en afkoken in water met zout en suiker.
  2. Kreeften afkoken in water met zout en laurier (5 min) en afkoelen in ijswater.
  3. Sla plukken en wassen.
  4. Truffelaardappel zo dun mogelijk op snijmachine snijden.
  5. Daarna goed drogen en frituren in de olie (160 graden).
  6. Rolletje of krulletje eendenlever snijden (4 stuks).
  7. Eventueel een basis mayonaise op smaak brengen met bv. saffraan en knoflook.
  8. Peterselie olijfolie maken d.m.v. peterselie toevoegen aan lauwwarme extra vergine olijfolie en laten afkoelen.
  9. De asperges in stukken snijden en aanmaken met peterselie olijfolie zout en peper.
  10. De kreeftenstaarten in plakken snijden dan de asperges dresseren op het bord en de plakken kreeft op de asperges leggen.
  11. Daarna de frisee op smaak brengen met de basisdressing en hier dit bovenop de kreeft leggen, daar weer een plakje eendenlever erop.
  12. Garneer af met truffelchips en kervel.
  13. De peterselie olijfolie en saffraanmayonaise druppel je er rond omheen.