Quiche met asperges

De ingredienten

  • 1 kg. asperges
  • 5 velletjes filodeeg
  • 100 gr.geraspte Hollandse geitenkaas.
  • 25 gr. boter
  • 15 gr. verse basilicum
  • 125 ml. crème fraiche
  • 3 eieren
  • versgemalen 4-seizoenen peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. De asperges schillen en garen volgens het basisrecept.
  2. Filodeeg uitvouwen en vellen met boter bestrijken.
  3. Ovenschaal losjes met het deeg bekleden.
  4. In de keukenmachine basilicum met crème fraiche pureren, eieren,kaas, zout en peper erdoor mengen.
  5. De helft van dit mengsel op de deegbodem schenken, daarop de asperges, om en om geschikt en daarover de andere helft van het mengsel.
  6. Quiche in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.