Quiche met zalm en aspergesaus

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges
  • 1 blikje gekoeld croissantdeeg
  • 100 gr. gerookte zalm, in reepjes
  • 1 zakje aspergesaus
  • 25 gr. boter
  • 2 el fijngesnede basilicum
  • 3 eieren

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm.
  2. Kook de asperges met weinig water en zout in 5 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  3. Bekleed een ingevette quichevorm (27 cm) met het deeg.
  4. Verdeel de asperges en de zalm over de bodem.
  5. Bereid de aspergesaus zoals op de verpakking staat aangegeven.
  6. Draai het vuur uit en roer het basilicum en de eieren erdoor.
  7. Schenk de saus over de asperges en bak de quiche in een voorverwarmde oven van 200 graden in 25 minuten gaar en goudbruin.