Terug naar Recepten

Quiche met zalm en aspergesaus

Wit Lunch 4 personen 30 - 45 minuten

Quiche met zalm en aspergesaus

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges

 1 blikje gekoeld croissantdeeg

 100 gr. gerookte zalm, in reepjes

 1 zakje aspergesaus

 25 gr. boter

 2 el fijngesnede basilicum

 3 eieren

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm.
  • Kook de asperges met weinig water en zout in 5 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Bekleed een ingevette quichevorm (27 cm) met het deeg.
  • Verdeel de asperges en de zalm over de bodem.
  • Bereid de aspergesaus zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Draai het vuur uit en roer het basilicum en de eieren erdoor.
  • Schenk de saus over de asperges en bak de quiche in een voorverwarmde oven van 200 graden in 25 minuten gaar en goudbruin.