Terug naar Recepten

Ragout van asperges

Paars Bijgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ragout van asperges

Ingrediënten

 500 g aardappelen

 1 kg witte en/of groene asperges

 100 g cantharellen

 50 g boter

 2 dl gevogelte fond

 5 dl room

 1 halve nootmuskaat

 1 takje fijngehakte peterselie

Bereiding

  • Was en schil de asperges.
  • Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten in hun schil.
  • Giet de aardappelen af en schil ze.
  • Bak ze vervolgens ongeveer 5 minuten op in boter maar laat ze niet bruin worden. De aardappelen dienen als het ware een jasje van boter te krijgen.
  • Voeg de asperges toe aan de aardappelen en schenk de bouillon erbij.
  • Zet de deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten koken.
  • Maak de cantharellen schoon en voeg deze toe in de pan.
  • Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten doorkoken en giet dan af, bewaar het kookvocht.
  • Verdeel de inhoud van de pan over 4 voorverwarmde borden.
  • Voeg de room en de nootmuskaat toe aan het kookvocht en verwarm dit op een laag vuurtje.
  • Giet deze saus bij de groenten en garneer de borden met peterselie.