Ragout van asperges

De ingredienten

  • 500 g aardappelen
  • 1 kg witte en/of groene asperges
  • 100 g cantharellen
  • 50 g boter
  • 2 dl gevogelte fond
  • 5 dl room
  • 1 halve nootmuskaat
  • 1 takje fijngehakte peterselie

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was en schil de asperges.
  2. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten in hun schil.
  3. Giet de aardappelen af en schil ze.
  4. Bak ze vervolgens ongeveer 5 minuten op in boter maar laat ze niet bruin worden. De aardappelen dienen als het ware een jasje van boter te krijgen.
  5. Voeg de asperges toe aan de aardappelen en schenk de bouillon erbij.
  6. Zet de deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten koken.
  7. Maak de cantharellen schoon en voeg deze toe in de pan.
  8. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten doorkoken en giet dan af, bewaar het kookvocht.
  9. Verdeel de inhoud van de pan over 4 voorverwarmde borden.
  10. Voeg de room en de nootmuskaat toe aan het kookvocht en verwarm dit op een laag vuurtje.
  11. Giet deze saus bij de groenten en garneer de borden met peterselie.