Terug naar Recepten
Ravioli gevuld met asperges, garnalen en manchegokaas
Wit Hoofdgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Ingrediënten
500 gr asperges
12 lasagnevellen of wontonvellen
200 gr manchego (harde spaanse kaas)
2 bakjes grotere garnalen
125 gr veldsla
8 stukjes gedroogde tomaten op olie
4 bosuitjes, in ringetjes
verse basillicum
200 ml slankroom
3 el olijfolie
1 el boter
mespunt nootmuskaat
bakpapier
plasticfolie
staafmixer
Voorbeiding
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Bakplaat met bakpapier bekleden.
Bereiding
- Asperges schillen, wassen en aspergekopjes eraf snijden.
- Aspergestelen in dunne plakjes snijden.
- De aspergekopjes in 3 min. beetgaar koken. Deze bewaren voor de garnering.
- In wok olijfolie verhitten en de aspergestelen op matig vuur in 3 min. al omscheppend beetgaar bakken.
- Tomaatjes 1 min. meebakken.
- Garnalen erdoor heen scheppen en even meebakken.
- Kwart van de manchego grof raspen, rest in kleine blokjes snijden.
- Haal het aspergemengsel van het vuur en schep de kaasblokjes erdoorheen.
- Op smaak brengen met peper.
- Geraspte kaas apart houden voor te garneren.
- Lasagnevellen beetgaar koken, afgieten en over de rand van de vergiet laten uitlekken.
- Leg de lasagnevellen op de bakplaat.
- Aan één kant flinke eetlepel aspergemengsel scheppen en de lasagnevellen dubbelvouwen. Tot gebruik afdekken met plasticfolie.
- Van veldsla de steeltjes verwijderen.
- In een pan de boter smelten. Schep de bosui, veldsla en basilicum (enkele mooie blaadjes bewaren voor garnering) erdoorheen en 1 min. zachtjes smoren.
- Slankroom toevoegen en met staafmixer tot een gladde saus pureren.
- Saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Vier borden voorverwarmen in de oven.