Rijstschotel met voorjaarsgroenten

De ingredienten

  • 1/2 ltr. kippenbouillon
  • 4 groene asperges
  • 2 wortels
  • 1 rode ui
  • 2 el. olijfolie
  • 250 gr. rijst
  • zout en peper
  • 1 el. geraspte parmezaanse kaas
  • 1 bosje peterselie
  • 2 tomaten
  • 150 gr. diepvrieserwten
  • 100 gr. champignons

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. De wortels schoonmaken, schrappen en in dunne plakjes snijden.
  2. De ui schoonmaken en snipperen.
  3. De olie in een pan verhitten en de ui en wortels herin 5 min. stoven tot ze glazig zijn.
  4. De rijst en de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt gedurende ongeveer 15 min. zachtjes lagen koken.
  5. De asperges wassen. Alleen het onderste gedeelte schillen en in stukjes snijden van 5 cm lengte snijden.
  6. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  7. De asperges, de champignons en de erwten aan de rijst toevoegen en ongeveer 4 min. mee laten koken tot het vocht is opgenomen.
  8. De peterselie wassen en fijnhakken.
  9. De tomaten wassen en in blokjes snijden en samen met de peterselie en de kaas door de rijst mengen.
  10. Op smaak brengen met zout en peper.
  11. Het gerecht direct serveren.