Terug naar Recepten
Rijstschotel met voorjaarsgroenten
Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
1/2 ltr. kippenbouillon
4 groene asperges
2 wortels
1 rode ui
2 el. olijfolie
250 gr. rijst
zout en peper
1 el. geraspte parmezaanse kaas
1 bosje peterselie
2 tomaten
150 gr. diepvrieserwten
100 gr. champignons
Bereiding
- De wortels schoonmaken, schrappen en in dunne plakjes snijden.
- De ui schoonmaken en snipperen.
- De olie in een pan verhitten en de ui en wortels herin 5 min. stoven tot ze glazig zijn.
- De rijst en de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt gedurende ongeveer 15 min. zachtjes lagen koken.
- De asperges wassen. Alleen het onderste gedeelte schillen en in stukjes snijden van 5 cm lengte snijden.
- De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
- De asperges, de champignons en de erwten aan de rijst toevoegen en ongeveer 4 min. mee laten koken tot het vocht is opgenomen.
- De peterselie wassen en fijnhakken.
- De tomaten wassen en in blokjes snijden en samen met de peterselie en de kaas door de rijst mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Het gerecht direct serveren.