Terug naar Recepten

Rijstschotel met voorjaarsgroenten

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Rijstschotel met voorjaarsgroenten

Ingrediënten

 1/2 ltr. kippenbouillon

 4 groene asperges

 2 wortels

 1 rode ui

 2 el. olijfolie

 250 gr. rijst

 zout en peper

 1 el. geraspte parmezaanse kaas

 1 bosje peterselie

 2 tomaten

 150 gr. diepvrieserwten

 100 gr. champignons

Bereiding

  • De wortels schoonmaken, schrappen en in dunne plakjes snijden.
  • De ui schoonmaken en snipperen.
  • De olie in een pan verhitten en de ui en wortels herin 5 min. stoven tot ze glazig zijn.
  • De rijst en de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt gedurende ongeveer 15 min. zachtjes lagen koken.
  • De asperges wassen. Alleen het onderste gedeelte schillen en in stukjes snijden van 5 cm lengte snijden.
  • De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  • De asperges, de champignons en de erwten aan de rijst toevoegen en ongeveer 4 min. mee laten koken tot het vocht is opgenomen.
  • De peterselie wassen en fijnhakken.
  • De tomaten wassen en in blokjes snijden en samen met de peterselie en de kaas door de rijst mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Het gerecht direct serveren.