Terug naar Recepten

Risotto met groene asperges en truffeltapenade waarbij gegaard varkensribstuk en jus

Groen Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Risotto met groene asperges en truffeltapenade waarbij gegaard varkensribstuk en jus

Ingrediënten

 6 groene asperges

 1 ltr. aspergevocht (kookvocht van witte aspergeschillen)

 100 gr. risottorijst

 1 sjalotje

 2 stukjes gegaarde varkensribstuk á 125 gr

 1 el. truffeltapenade

 2 dl witte wijn

 Parmezaanse kaasvlokjes

 Olijfolie

 Jus

 Peper en zout

Bereiding

  • Maak de sjalot schoon, snipper deze en fruit aan in een beetje olijfolie.
  • Voeg de risottorijst toe en meng dit met de sjalot.
  • Blus af met de witte wijn en gaar verder door met het aspergevocht, beetje voor beetje.
  • Schil ondertussen de groene asperges vanaf de helft.
  • Snijd in stukjes en blancheer.
  • Als de risottorijst gaar is, roer je de aspergestukjes, truffeltapenade en Parmezaanse kaasvlokjes erdoorheen, breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Dresseer de risotto in een diep bord en leg er 2 halve stukjes varkensrib bij, schep er een lepeltje jus langs.