Terug naar Recepten
Risotto met groene asperges en truffeltapenade waarbij gegaard varkensribstuk en jus
Groen Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
6 groene asperges
1 ltr. aspergevocht (kookvocht van witte aspergeschillen)
100 gr. risottorijst
1 sjalotje
2 stukjes gegaarde varkensribstuk á 125 gr
1 el. truffeltapenade
2 dl witte wijn
Parmezaanse kaasvlokjes
Olijfolie
Jus
Peper en zout
Bereiding
- Maak de sjalot schoon, snipper deze en fruit aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de risottorijst toe en meng dit met de sjalot.
- Blus af met de witte wijn en gaar verder door met het aspergevocht, beetje voor beetje.
- Schil ondertussen de groene asperges vanaf de helft.
- Snijd in stukjes en blancheer.
- Als de risottorijst gaar is, roer je de aspergestukjes, truffeltapenade en Parmezaanse kaasvlokjes erdoorheen, breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Dresseer de risotto in een diep bord en leg er 2 halve stukjes varkensrib bij, schep er een lepeltje jus langs.