Risotto met groene asperges en truffeltapenade waarbij gegaard varkensribstuk en jus

De ingredienten

  • 6 groene asperges
  • 1 ltr. aspergevocht (kookvocht van witte aspergeschillen)
  • 100 gr. risottorijst
  • 1 sjalotje
  • 2 stukjes gegaarde varkensribstuk á 125 gr
  • 1 el. truffeltapenade
  • 2 dl witte wijn
  • Parmezaanse kaasvlokjes
  • Olijfolie
  • Jus
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Maak de sjalot schoon, snipper deze en fruit aan in een beetje olijfolie.
  • Voeg de risottorijst toe en meng dit met de sjalot.
  • Blus af met de witte wijn en gaar verder door met het aspergevocht, beetje voor beetje.
  • Schil ondertussen de groene asperges vanaf de helft.
  • Snijd in stukjes en blancheer.
  • Als de risottorijst gaar is, roer je de aspergestukjes, truffeltapenade en Parmezaanse kaasvlokjes erdoorheen, breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Dresseer de risotto in een diep bord en leg er 2 halve stukjes varkensrib bij, schep er een lepeltje jus langs.